E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13055
Lasīšanai: 2 minūtes

Siltā ūdens piegādes atslēgšana un maksa par cirkulāciju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2017
Jekabs Jansevskis

Kāpēc atjaunojas reketa darbība Latvijā? Šī darbība redzama dzīvojamās mājas it kā apsaimniekošanā. Silto ūdeni noslēdz ārpus mana īpašuma, bet piestāda par cirkulāciju, jo mafijai samazināsies ieņēmumi, padomājiet, cik Latvijā nav dzīvokļu, ko apsaimnieko pašvaldības kliķe!

A
atbild:
26. oktobrī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Kā lasām svešvārdu vārdnīcā, rekets ir organizēta sistemātiska naudas, mantu u. c. izspiešana ar draudiem un varmācību. Tas noteikti nav attiecināms uz dzīvojamo māju apsaimniekošanu. Tiesa, šo pakalpojumu kvalitāte ir atšķirīga; ja mājas dzīvokļu īpašniekus kāda pārvaldnieka darbs neapmierina, viņi jebkurā laikā var nolemt atteikties no tā pakalpojumiem un nolīgt citu ( Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 17.1 panta pirmā daļa).

Siltā ūdens piegādi kādam dzīvoklim parasti atslēdz parāda (turklāt diezgan ielaista parāda) dēļ. Kā liecina prakse, parādu uzkrāšana var beigties ar tiesvedību par maksājumu piespiedu piedziņu un pat izlikšanu no dzīvojamās platības.

Maksājums par ūdens cirkulāciju tiek saglabāts arī tad, ja siltā ūdens piegādes pakalpojums ir liegts: tas attiecas uz dzīvojamās mājas kopīpašuma daļas lietošanu – nodrošina siltā ūdens cirkulāciju visā ēkā vienotā sistēmā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas