E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13012
Lasīšanai: 2 minūtes
4
3
4
3

Caurauklotu dokumentu kopiju kopuma apliecināšanai – viens apliecinājums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. oktobrī, 2017
Aiga

Labdien! Jautājums par dokumentu kopiju apliecināšanu. Sekojoša situācija –  juridiska persona sagatavo piedāvājumu iepirkumam. Piedāvājums sastāv no viena caurauklota sējuma, kurā ir gan dokumentu oriģināli (parakstītas veidlapas), gan dažādu dokumentu kopijas. Iepirkuma procedūras nolikums pieprasa kopijas apliecināt. Vai šādā gadījumā sējumā nepieciešams katru kopiju apliecināt atsevišķi, vai arī ir pietiekami, ka sējums ir caurauklots un apstiprinājuma teksts ir uz pēdējās lapas (atbilstoši MK noteikumu Nr. 916 60. punktam)?

A
atbild:
19. oktobrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

MK noteikumu Nr. 916 60. punkts ir attiecināms uz to, kā apliecina viena dokumenta, kurš ir uz vairākām lapām, atvasinājumu. Jūsu jautājums ir par vairāku atvasinājumu kopumu, tādējādi šis regulējums nav piemērojams.

Ļoti ilgus gadus šādā iepirkumu dokumentu paketē bija jāapliecina katrs atvasinājums atsevišķi. Lai to vienkāršotu, tika izstrādāti likuma grozījumi, kas paredz arī iespēju ar vienu parakstu apliecināt vairāku dokumentu atvasinājumus.

No 01.01.2017 spēkā ir "Grozījumi Dokumentu juridiskā spēka likumā". Cita starpā grozījumi paredz "papildināt pantu ar 5.1 daļu šādā redakcijā: "(51) Fiziskā persona un organizācija var apliecināt dokumentu atvasinājumu kopumu ar vienu apliecinājumu.""

Savukārt no 17.02.2017. spēkā ir "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 28. septembra noteikumos Nr.  916 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība"". Grozījumu 5. punkts nosaka: "Papildināt noteikumus ar 57.1 punktu šādā redakcijā: "57.1 Dokumentu atvasinājumu kopumam ievēro šo noteikumu 56. un 57. punktā minētās prasības. Dokumentu atvasinājumu kopuma apliecinājuma uzrakstā šo noteikumu 56.1. un 57.1. apakšpunktā minēto vārdu vietā norāda ar lielajiem burtiem rakstītus vārdus "DOKUMENTU ATVASINĀJUMU KOPUMS PAREIZS". Apliecinājuma uzrakstu izvieto dokumentu atvasinājumu kopuma pēdējās lapas beigās uzreiz aiz apliecināmā dokumenta pēdējā rekvizīta.""

Izrietoši no iepriekš minētā pietiekami ir, ja sējums ir caurauklots un apstiprinājuma teksts ir uz pēdējās lapas. Noformēšanas prasības ir atrodamas MK noteikumu Nr. 916 57.1 punktā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas