E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13008
Lasīšanai: 2 minūtes

Plānotie iepirkumi – valsts informācijas sistēmā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. oktobrī, 2017
Ričards

Vēlos uzzināt, kur var atrast valsts/pašvaldību plānotos nākotnes iepirkumus? Kur tie valsts institūcijām un pašvaldībām jāpublicē?

A
atbild:
11. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Publisko iepirkumu paziņojumi tiek publicēti Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā sadaļā – Iepirkumu publikācijas. Sarakstā ir gan valsts iestāžu, gan pašvaldību izsludinātie iepirkumi. Pašvaldību iepirkumus atsevišķi varat atrast pašvaldību mājaslapās, paziņojumus par saviem publiskajiem iepirkumiem publicē arī valsts iestādes. Pašvaldības publicē arī gadam plānoto iepirkumu plānu.

Savukārt Publisko iepirkumu likuma 18. pantā “Informēšana par plānotajiem iepirkumiem un iepirkuma procedūrām, apspriešanās ar piegādātājiem un kandidātu un pretendentu iepriekšēja iesaistīšana” ir noteikts: pasūtītājs mēneša laikā no gadskārtējā budžeta apstiprināšanas dienas publicē valsts elektroniskās informācijas sistēmā, kas paredzēta piedāvājumu un pieteikumu saņemšanai, informāciju par plānotajiem šā likuma 8. panta otrajā daļā, 9. un 10. pantā noteiktajā kārtībā veicamajiem iepirkumiem un iepirkuma procedūrām, norādot vismaz pasūtītāju, plānoto iepirkuma priekšmetu un saiti uz pircēja profilu, kur būs pieejama iepirkuma procedūras dokumentācija, plānoto iepirkuma veikšanas kārtību, plānoto CPV kodu, iepirkuma līguma veidu, plānoto iepirkuma izsludināšanas gadu un ceturksni vai mēnesi un datu aktualizācijas datumu.

Valsts elektroniskās informācijas sistēmas adrese: https://www.eis.gov.lv/EIS/.

Publisko iepirkumu likuma IV nodaļā (Izsludināšana un atklātības ievērošana) vairākos pantos noteikts, kā pasūtītājs informē par iepirkumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas