E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13007
Lasīšanai: 2 minūtes

Elektroenerģijas ražotājs un licence

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. oktobrī, 2017
Eleonora

Esmu elektroenerģijas ražotājs, kas likumā noteiktajā kārtībā iekļauts Ekonomikas ministrijas reģistrā. 2012. gadā ir izdota licence līdz 12.11.2017. Ņemot vērā pašlaik spēkā esošo likumdošanu, vai turpmāk man ir nepieciešama licencēšana?

A
atbild:
25. oktobrī, 2017
Ekonomikas ministrija
Evita Urpena, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija
Ieva Bethere, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Ekonomikas ministrija skaidro, ka atbilstoši Elektroenerģijas tirgus likuma 26.1 panta pirmajai daļai elektroenerģijas ražotājam, kura darbību nepieciešams regulēt saskaņā ar likumu “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”, ir tiesības uzsākt elektroenerģijas ražošanu, ja tas reģistrēts elektroenerģijas ražotāju reģistrā. Savukārt, kā noteikts Elektroenerģijas tirgus likuma 26.1 panta otrajā daļā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (turpmāk – Regulators) nosaka elektroenerģijas ražošanas vispārējās atļaujas noteikumus, kas ir saistoši visiem elektroenerģijas ražotājiem, kuru darbību nepieciešams regulēt saskaņā ar likumu “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”. Atbilstoši Elektroenerģijas tirgus likuma 26.1 panta ceturtajai daļai Regulators nosaka elektroenerģijas ražotāju reģistrā iekļaujamās ziņas, elektroenerģijas ražotāju reģistrēšanas prasības un kārtību, kādā elektroenerģijas ražotājs nosūta paziņojumu par reģistrāciju (turpmāk – reģistrācijas paziņojums) vai paziņojumu par darbības izbeigšanu, reģistrācijas paziņojumā vai paziņojumā par darbības izbeigšanu ietveramo informāciju, kā arī kārtību, kādā elektroenerģijas ražotāju izslēdz no elektroenerģijas ražotāju reģistra un atkārtoti reģistrē.

SPRK savukārt paskaidro, ka, lai pareizi atbildētu uz jautājumu, ir jāzina, kas izsniedza licenci – SPRK vai Ekonomikas ministrija. Ja domāta SPRK licence, tad tagad enerģijas ražotājiem nav nepieciešama licencēšana. Ir SPRK siltumenerģijas un elektroenerģijas ražotāju reģistrs, kurā komersantam jābūt reģistrētam. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 4 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas