E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13003
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādnieka dēls drīkst piedalīties izsolē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. oktobrī, 2017
Aksels

Labdien! Ir dzīvoklis, kurš ir ieķīlāts AS “Swedbank”. Parādu atmaksāt vairs nevar, un banka dzīvokli liek izsolē. Dzīvoklis pieder mammai. Vai es kā dēls drīkstu iegādāties izsolē dzīvokli, lai nezaudētu vienīgās mājas? Un vai tūlītēja maksātnespējas procesa uzsākšana apturētu izsoli?

A
atbild:
10. novembrī, 2017

Personu loks, kas nevar piedalīties izsolē, ir noteikts Civilprocesa likuma 607. panta trešajā daļā: izsolē nav tiesību piedalīties parādniekam, viņa aizbildnim vai aizgādnim, personai, kas veikusi šā likuma 604. pantā minēto novērtēšanu, kā arī tiesu izpildītājam, kas rīko izsoli. Par citos normatīvajos aktos noteikto ierobežojumu ievērošanu attiecībā uz nekustamo īpašumu iegādi ir atbildīgi paši izsoles dalībnieki.

Tādējādi izsolē Jūs varat piedalīties.

Civilprocesa likuma 560. panta normas nosaka, ka tiesu izpildītājs aptur izpildes lietvedību, ja parādniekam pasludināts fiziskās personas maksātnespējas process.

Tomēr Civilprocesa likuma 560. panta ceturtajā daļā ir noteikts, ka tiesu izpildītājs pabeidz uzsākto mantas pārdošanu, ja tā jau ir izsludināta vai manta nodota tirdzniecības uzņēmumam pārdošanai, izņemot gadījumu, kad fiziskās personas mantas pārdošanas plānā ir paredzēts atlikt mājokļa pārdošanu saskaņā ar Maksātnespējas likuma 148. pantu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas