E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13000
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
4
4

Iepriekšējā dzīvokļa īpašnieka parādi nepāriet jaunajam īpašniekam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. oktobrī, 2017
Jana

Labdien! Esmu iegādājusies dzīvokli uz pirkuma līguma pamata un reģistrējusi to zemesgrāmatā. Iepriekšējam dzīvokļa īpašniekam par šo dzīvokli pie namu apsaimniekotāja ir parāds. Namu apsaimniekotājs skaidro, ka privatizēto dzīvokļu īpašniekiem un pircējiem savā starpā ir jāvienojas par parāda samaksu. Iepriekšējais īpašnieks savu parādu nav samaksājis, un esmu saņēmusi kārtējo rēķinu, kurā iekļauta arī parāda summa. Vai apsaimniekotājam būtu jāsagatavo atsevišķs rēķins iepriekšējam īpašniekam par parādu, ja jau esmu saņēmusi rēķinu, kurā iekļauts iepriekšējā īpašnieka parāds? Vai arī par parāda nomaksu privatizētajos dzīvokļos jāvienojas privāti darījumā iesaistītajām pusēm? Paldies!

A
atbild:
17. oktobrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Namu apsaimniekotāja skaidrojums par to, ka “privatizēto dzīvokļu īpašniekiem un pircējiem savā starpā ir jāvienojas par parāda samaksu”, ir nelikumīgs.

Dzīvokļa īpašnieka izdevumi, kas ir saistīti ar komunālajiem pakalpojumiem, dzīvokļa apsaimniekošanas maksu u. c. maksājumiem, gulstas nevis uz dzīvokli, bet gan uz dzīvokļa īpašnieku. Iepriekšējā dzīvokļa īpašnieka parādi nepāriet dzīvokļa jaunajam īpašniekam, līdz ar to iepriekšējā dzīvokļa īpašnieka parādi nav saistoši dzīvokļa jaunajam īpašniekam.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas