E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12925
Lasīšanai: 2 minūtes
1
4
1
4

Darba līguma uz noteiktu laiku noslēgšana

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. oktobrī, 2017
Rudīte Paipala

Labdien! Ja tiek pieņemts darbinieks uz kāda cita darbinieka slimības laiku, vai darba līgumā jānorāda konkrēts datums, līdz kuram ir darba attiecības, jo tas nav zināms? Paldies!

A
atbild:
16. oktobrī, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Zita Zaharenko, zvērināta advokāte

Darba likuma 44. panta pirmās daļas 3.punkts nosaka: “Darba līgumu uz noteiktu laiku var noslēgt, lai veiktu noteiktu īslaicīgu darbu, ar to saprotot: promesoša vai no darba atstādināta darbinieka aizvietošanu, kā arī tāda darbinieka aizvietošanu, kura pastāvīgā darba vieta kļuvisi brīva līdz brīdim, kad tiks pieņemts darbā jauns darbinieks.”

Panta  ceturtā daļa nosaka: “Uz noteiktu laiku noslēgtā darba līgumā norāda darba līguma beigu termiņu vai arī apstākļus, kas liecina par attiecīgā darba pabeigšanu.”

Tādējādi atbilstoši Darba likuma 44. panta noteikumiem, ja tiek pieņemts darbinieks uz kāda cita darbinieka slimības laiku, darba līgumā nav obligāti jānorāda konkrēts datums, līdz kuram tas noslēgts. Jūsu gadījumā darba līgumā obligāti jānorāda noteikti apstākļi, kuriem iestājoties darba līgums tiek izbeigts. Veids, kā puses konstatē konkrētu apstākļu iestāšanos, ir jāparedz darba līgumā.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas