E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12868
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Arī grūtniecei uz noteiktu laiku noslēgts darba līgums nepagarinās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. septembrī, 2017
Laila Bērziņa

Labdien! Esmu pieņemta darbā uz bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Darbiniekam darbā jāatgriežas ar š.g. 27. oktobri. Paliku stāvoklī, mana deklrēta lapa sākas ar š.g. 25. oktobri. Kā ir, vai mani var atlaist, ja man sākas slimības lapa, un vai mani kā grūtnieci vispār var atlaist?

A
atbild:
29. septembrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Regulējums par darba līguma izbeigšanos, kas noslēgts uz noteiktu laiku, ir noteikts Darba likuma 113. pantā. Tātad, ja līgums noslēgts uz noteiktu laiku (Jūsu gadījumā – cita darbinieka bērna kopšanas atvaļinājuma laiku), tad darba tiesiskās attiecības izbeidzas ar dienu, kad izbeidzas darba līguma termiņš.

Ja uz noteiktu laiku noslēgta darba līguma laikā Jums pašai ir jādodas pirmsdzemdību atvaļinājumā, par to Jūs no darba atbrīvot nevar. Taču Jūsu grūtniecība darba devējam nav jāievēro kā aizsargājoša norma, lai saglabātu Jums darbavietu pēc bērna piedzimšanas Darba likuma 109. panta kontekstā – aizliegts lauzt darba līgumu ar grūtnieci.

Jūsu darba attiecības ar darba devēju tiek izbeigtas sakarā ar līguma termiņa izbeigšanos. Tas nozīmē, ka, atgriežoties darbā personai, kuru Jūs aizvietojat viņas bērna kopšanas laikā, Jums darbavieta nesaglabājas.

Savukārt darbnespējas lapu sakarā ar došanos pirmsdzemdību un dzemdību atvaļinājumā Jums apmaksā valsts.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas