E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12848
Lasīšanai: 2 minūtes
31
31

Kādas darbības jāveic pēc pirkuma-pārdošanas līguma sagatavošanas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2017
Liene

Grasos pirkt dzīvokli. Pirkuma-pārdošanas līgumu izveidojām paši. Kas seko tālāk? Jādodas pie notāra ar izdrukātu nostiprinājuma lūgumu – 3.1. nostiprinājuma lūgums nekustamā īpašuma ierakstīšanai zemesgrāmatā (1. pielikums)? Vai arī – 3.3. nostiprinājuma lūgums jaunas tiesības nostiprināšanai (3. pielikums)? Ko tālāk dara notārs?

A
atbild:
16. oktobrī, 2017
Latvijas notārs
Vija Piziča, rīkotājdirektore

Ja noslēgts privāts (pašu sagatavots) līgums, zemesgrāmatā to iesniedz kopā ar nostiprinājuma lūgumu, uz kura parakstu un lūdzēju rīcībspēju un pārstāvības tiesības ir apliecinājis zvērināts notārs. Nostiprinājuma lūguma forma ir atkarīga no noslēdzamā darījuma satura, tādēļ būs saprātīgāk, ja  zvērināts notārs pats sastādīs nostiprinājuma lūgumu. Ja tomēr izlemjat to darīt pašu spēkiem, aicinām par to saņemt konsultāciju pie zvērināta notāra.

Jāuzsver arī, ka zvērināts notārs neizvērtēs jūsu pašu sastādītā līguma saturu un tā atbilstību likumam, kā tas būtu gadījumā, ja līgumu taisītu notārs. Slēdzot darījumu privātā kārtā, notāram nebūs iespējas veikt ierakstu zemesgrāmatā elektroniski, kā tas būtu tad, ja notārs elektroniski taisītu pašu darījuma dokumentu.

Labs saturs
31
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 68 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas