E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12785
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Daudzdzīvokļu mājas un autostāvvietas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. septembrī, 2017
Svetlana

Daudzdzīvokļu māja Rīgā. Dzīvokļi – 29, autostāvvietas – 16. Pāri ielai 5 stāvu lielā daudzdzīvokļu māja, 2 korpusi. Mašīnu stāvlaukumu katastrofāli trūkst. Rīgas būvvalde izsniedza būvatļauju daudzdzīvokļu mājas būvniecībai blakus teritorijā, 16 dzīvokļi. Brīvā teritorija ir ļoti maza, ierīkot uz tās nepieciešamo autostāvvietu skaitu nav iespējams. Tātad mašīnas izvietos uz tās pašas ielas, kur jau tagad nav vietas. Vai, izsniedzot būvatļauju daudzīvokļu mājas būvniecībai, nav jāparedz obligātā prasība ierīkot katram jaunbūvējamam dzīvoklim stāvlaukumu mājai piederošajā teritorijā?

A
atbild:
20. septembrī, 2017
Rīgas pilsētas būvvalde
Ilze Žūka, sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Prasības transportlīdzekļu novietņu skaitam un izvietojumam Rīgas administratīvajā teritorijā ir noteiktas Rīgas domes 20.12.2005. saistošajos noteikumos Nr. 34 “Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi”.

Noteikumu 138. punkts nosaka, ka minimālo autonovietņu, velonovietņu un autobusu novietņu skaitu mājām, tirdzniecības un pakalpojumu objektiem un citām publiskām ēkām, kā arī publiskās ārtelpas teritorijās nosaka atbilstoši paredzētajai būves funkcijai, piemēram, projektējot daudzdzīvokļu namu, uz diviem dzīvokļiem jāparedz ne mazāk kā viena autonovietne.

Savukārt Rīgas domes 07.02.2006. saistošie noteikumi Nr. 38 “Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi” paredz papildu nosacījumus autonovietņu nodrošinājumam Rīgas vēsturiskā centra teritorijā un Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā, nosakot, ka Rīgas vēsturiskā centra teritorijā autonovietņu skaits nedrīkst pārsniegt 30% no minimāli noteiktā, bet Rīgas vēsturiskā centra aizsardzības zonā jānodrošina vismaz 30% no noteiktā, nepārsniedzot minimāli noteikto.

Izvērtējot būvniecības dokumentāciju, būvvalde pārliecinās, vai projektā ir tikušas ievērotas iepriekšminētās prasības.

Papildus jānorāda, ka katra pašvaldība, izstrādājot savus saistošos noteikumus, var noteikt savas prasības minimāli nepieciešamajam autonovietņu skaitam.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas