E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12745
Lasīšanai: 2 minūtes

Komerciāliem nolūkiem datorprogrammai ir jāiegādājas licence

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2017
Eva

Labdien! Vai saimnieciskās darbības veicējiem (pašnodarbinātām personām) ir jāiegādājas datorprogrammu (manā gadījumā rasēšanas programma) komerciālās licences, vai arī drīkst lietot privātpersonu (privātām vajadzībām) licences, jo pašnodarbināta persona nav komersants un nenodarbojas ar komercdarbību likuma izpratnē? Kādi likumi nosaka šos jautājumus?

A
atbild:
13. septembrī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls
Valsts policija
Mārtiņš Brižs, Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļas priekšnieka vietnieks

Kā LV portālam norādīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļas priekšnieka vietnieks Mārtiņš Brižs, Autortiesību likums nosaka, ka katrs autors (proti – ražotājs) nosaka, kā viņa produktus drīkst izmantot. Par nekomerciālu uzskatāma tikai programmas privāta lietošana savām personīgajām/studiju/mācību vajadzībām. Tikmēr pašnodarbinātā persona veic saimniecisko darbību, kas ir komerciāla darbība šajā kontekstā.

Ja datorprogramma netiek lietota ražotāja paredzētajiem mērķiem, par to iestājas atbildība saskaņā ar Autortiesību likumu, Administratīvo pārkāpumu likumu vai Krimināllikumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas