E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12736
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Izbraucot no valsts ar īrētu mašīnu, iesaka nokārtot pilnvaru

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. septembrī, 2017
Gita \"Ergle

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai, ceļojot uz Serbiju, Melnkalni ar īrētu automašīnu, ir nepieciešama pilnvara? Ja ir, tad kāda tieši, kādās valodās un vai ar apostilli vai bez?

A
atbild:
12. septembrī, 2017
Elīna Gulbe
LV portāls

Kopš 2006. gada Ceļu satiksmes likumā vairs nav noteikta prasība, ka transportlīdzekļa vadītajam jābūt klāt pilnvarai transportlīdzekļa lietošanai, izbraucot no Latvijas, ja nav klāt transportlīdzekļa īpašnieka, valdītāja vai transportlīdzekļa reģistrācijas apliecībā norādītā turētāja.

Tomēr Latvijas Zvērinātu notāru padomes pārstāve Anta Maldupe-Krūmiņa norāda: “Jebkurā gadījumā, ja ārvalstīs plānots lietot transportlīdzekli, kurš reģistrēts uz citas personas vārda, iesaku pirms brauciena noskaidrot attiecīgās valsts vēstniecībā aktuālo tiesisko regulējumu.” Viņa skaidro, ka dokuments, kas apliecina tiesības lietot transportlīdzekli, var būt transportlīdzekļa īpašnieka rakstiski noformēta pilnvara uz transportlīdzekļa vadītāja vārda vai cits dokuments, no kura izriet vadītāja tiesības uz transportlīdzekļa lietošanu. Šie dokumenti var būt sagatavoti brīvā formā, izdoti privātā kārtībā, ieteicams tos pārtulkot angļu valodā.

Savukārt CSDD pārstāvis Jānis Aizpors norāda: “Nevaram garantēt, ka citās valstīs pilnvaru nevarētu paprasīt. Tādēļ iesakām, dodoties uz ārvalstīm, to nokārtot.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas