E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12683
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Parādniekam ir jāuztur komunikācija ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. augustā, 2017
elvira

Man vakar tiesu izpildītāja bloķēja kontu, ienāk tikai bērna nauda un uzturlīdzekļi, citu ienākumu nav. Bērns jālaiž bērnudārzā, tagad nav, par ko. Ar tiesu izpildītāju nav iespējams izrunāties, jo viņa ir aizgājusi atvaļinājumā un neatgriež naudu. Kur vērsties pēc palīdzības? Nezinu, kam lūgt palīdzību.

A
atbild:
31. augustā, 2017

Konta bloķēšana ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem, ko saskaņā ar Civilprocesa likuma 557. panta normām piemēro tiesu izpildītājs piespiedu parādu piedziņas izpildes procesā.
Jums jāņem vērā, ka, apķīlājot kontu, tiesu izpildītājs neredz, kādi naudas līdzekļi Jums kontā atrodas vai ienāk. Parādnieka pienākums ir to paziņot tiesu izpildītājam.

Uz bērna kopšanas pabalstu piedziņu nevar vērst, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 596. panta 1. punktu.
Civilprocesa likuma 596. panta 5. punkts nosaka, ka piedziņu nevar vērst uz bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Tātad Jums ir jāvēršas pie Jūsu tiesu izpildītāja ar iesniegumu, lūdzot atbloķēt kontu, norādot, ka uz kontu saņemat iepriekš norādītos naudas līdzekļus, uz ko piedziņu vērst nedrīkst. Iesniegumam klāt pievienojiet bankas konta pārskatu par pēdējiem trim mēnešiem, kur tas ir redzams. Ja Jums no konta ir noņemti naudas līdzekļi, uz kuriem piedziņa nav vēršama, lūdziet iesniegumā Jums tos atgriezt.
Tas, ka Jūsu tiesu izpildītājs atrodas atvaļinājumā, nenozīmē, ka komunikācija nav iespējama.Viņu aizvieto vai nu palīgs, vai arī cits zvērināts tiesu izpildītājs, līdz ar to biroja darbība tiek nodrošināta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas