E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12655
Lasīšanai: 2 minūtes

Cik lauksaimniecības zemes var iegādāties?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. augustā, 2017
annija

Vai var iegādāties lauksaimniecībā izmantojamu zemi, ja šobrīd jau pieder vairāk nekā četri tūkstoši ha lauksaimniecības zemes? Par iegādājamo zemi ar pārdevēju ir noslēgts zemes nomas līgums.

A
atbild:
25. augustā, 2017
Zemkopības ministrija
Meža departamenta eksperti

Likuma “Par zemes privatizāciju lauku apvidos” 29. pants nosaka, ka viena fiziskā vai juridiskā persona var iegūt īpašumā līdz 2000 hektāriem lauksaimniecības zemes. Minētajā lauksaimniecības zemes platībā neieskaita to lauksaimniecības zemi, kuru persona vēlas pirkt un pēc situācijas uz 01.08.2014. to nomāja vai par to saņēma tiešos maksājumus. Minētajā platībā neieskaita tās zemes platības, kuras tika iegādātas līdz 01.08.2014.

Pamatojoties uz pašvaldības ilgtermiņa attīstības redzējumu un prioritātēm, stratēģiskajiem mērķiem un telpiskās attīstības perspektīvu, novada pašvaldība saistošajos noteikumos var noteikt citu vienas fiziskās vai juridiskās personas īpašumā esošās lauksaimniecības zemes maksimālo platību savā administratīvajā teritorijā, nepārsniedzot šā panta ceturtajā daļā minēto lauksaimniecības zemes platību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas