E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12645
Lasīšanai: 2 minūtes
7
7

Ikgadējais atvaļinājums pēc bērna kopšanas atvaļinājuma

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. augustā, 2017
Egija

Labdien! Vēlējos uzzināt, vai man pēc pusotra gada, ko esmu pavadījusi bērna kopšanas atvaļinājumā, pienākas ikgadējais atmaksātais atvaļinājums? Un, ja pienākas, tad cik ilgi un vai var izņemt atvaļinājumu uzreiz pēc bērna kopšanas atvaļinājuma?

A
atbild:
31. augustā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darba likuma 149. pants nosaka darbiniekam tiesības katru gadu izmantot četru nedēļu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, neskaitot svētku dienas. Atvaļinājums tiek piešķirts darbinieka individuālā darba gada robežās. 

Aprēķinot kārtējā ikgadējā atvaļinājuma izmantošanas periodu pēc bērna kopšanas atvaļinājuma izmantošanas, jāņem vērā, ka saskaņā ar Darba likuma 152. pantu grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma laiks tiek ieskaitīts laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, savukārt bērna kopšanas atvaļinājuma laiks nedod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu.

Darba likuma 150. panta pirmā daļa nosaka, ka ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu piešķir katru gadu noteiktā laikā saskaņā ar darbinieka un darba devēja vienošanos. Darbiniekam, kuram ir bērns līdz triju gadu vecumam vai bērns invalīds līdz 18 gadu vecumam, ikgadējais atvaļinājums piešķirams vasarā vai pēc viņa vēlēšanās jebkurā citā laikā.

Iespējas izmantot ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu Jums vēlamajā laikā ir jāskaidro pie darba devēja.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas