E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12583
Lasīšanai: 3 minūtes

Pašvaldībā jāiesniedz rakstisks iesniegums ar piedāvājuma vai problēmas izklāstu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. augustā, 2017
Miks Kondratovičs

Pirms nepilna mēneša mājām pieguļošais ceļš tika noasfaltēts (iepriekš šeit atradās grants ceļš). Ceļš atrodas pilsētā, Varakļānos, pēc rakstura šī vieta, ielai pieguļošais masīvs, būtu nosaucama par dzīvojamo rajonu (šāds statuss gan nav piešķirts, lai gan šeit atrodas tikai dzīvojamās privātmājas). Pēc ielas noasfaltēšanas satiksmes intensitāte uz šīs ielas ir ievērojami palielinājusies, par spīti tam, ka šis ceļš ir nomaļš un noteikti nav neapbraucams, un lielākā daļa šeit braucošo šoferu diemžēl neievēro atļauto braukšanas ātrumu un savus spēkratu vada agresīvi. Uz šīs ielas regulāri mēdz pārvietoties arī bērni, mājdzīvnieki, velosipēdisti, tamdēļ arī, ar kaimiņiem aprunājoties, sapratām, ka šajā vietā noteikti iederētos tā saucamais gulošais policists. Vēlējos konsultēties – kādas ir nepieciešamās darbības, lai to risinātu, – pie kā man vērsties pašvaldībā, vai ir nepieciešama apkārtējo iedzīvotāju parakstu vākšana, vai ir kādas citas darbības? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
23. augustā, 2017
Linda Balode
LV portāls

Varakļānu novada domē norādīja, ka Jums ir jāiesniedz rakstisks iesniegums ar piedāvājuma un/vai problēmas izklāstu, adresējot to Varakļānu novada pašvaldības izpilddirektoram Ivaram Ikauniekam. Tāpat minētajā domē skaidroja, ka atbilde tiks sniegta likumā noteiktajā kārtībā.

Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 10. pants nosaka pašvaldību deputātu pienākumus, proti, piedalīšanos attiecīgās domes lēmumu izpildes kontrolēšanā, iedzīvotāju sūdzību un iesniegumu izskatīšanu, atbildes sniegšanu noteiktajā kārtībā un termiņā, kā arī ne retāk kā reizi divos mēnešos rīkot iedzīvotāju pieņemšanu.

Savukārt Iesniegumu likuma 5. panta 3. daļa paredz, ka “iestāde atbildi pēc būtības sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas, ja likumā nav noteikts citādi”. Balstoties uz Iesniegumu likuma normām, kārtību, kā pašvaldības deputāts atbild uz iedzīvotāju iesniegumiem, nosaka arī attiecīgās pašvaldības saistošie noteikumi.

Arī informāciju par dokumenta iesniegšanu var meklēt iepriekš minētajā likumā. Iesniegumu ir iespējams sūtīt arī elektroniski, bet tādā gadījumā tam ir jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas