E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12579
Lasīšanai: 2 minūtes

Uzturlīdzekļi, ja tēvs dzīvo Islandē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. augustā, 2017
Elīna

Labdien. Man ir izpildu raksts par uzturlīdzekļu piedziņu. Vēlos to iesniegt zvērinātam tiesu izpildītājam, jo tēvs nepilda savu pienākumu un pietiekami neatbalsta savus bērnus finansiāli. Šobrīd bērnu tēvs dzīvo un strādā Islandē. Kā notiks šis process? Vai mums vispār būs iespēja saņemt \"alimentus\", ja nemaksātājs dzīvo Islandē?

A
atbild:
18. augustā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja parādniekam nav mantas un dzīvesvietas Latvijas teritorijā, tad piedzinējam, lai saņemtu uzturlīdzekļus, ir jāvēršas Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā. Zvērināts tiesu izpildītājs darbības veic tikai Latvijas teritorijā.

Atbilstoši Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 12. panta otrajai daļai fonda administrācija pieņem lēmumu par uzturlīdzekļu izmaksu arī tādā gadījumā, ja [..] parādniekam Latvijas Republikā nav deklarētas dzīvesvietas, mantas vai darbavietas vai parādniekam ir pasludināts maksātnespējas process un tiesas nolēmumu par uzturlīdzekļu piedziņu nav iespējas iesniegt izpildei Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Ērtākais veids, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu "Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai". Šī pakalpojuma izmantošanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus, kas dod iespēju elektroniski aizpildīt iesnieguma veidlapu un nosūtīt fonda administrācijai. Citi dokumenti nav nepieciešami. Latvijas tiesas nolēmuma tekstu fonda administrācija iegūs Tiesu informatīvajā sistēmā.

Sīkāks izklāsts LV portāla skaidrojumā “No 1. aprīļa vienkāršāka un ātrāka uzturlīdzekļu saņemšana”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 45 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas