E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12550
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājumu aprēķina, ievērojot individuālo darba gadu un nostrādāto laiku

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. augustā, 2017
Ilze

Labdien! Mans jautājums ir saistīts ar atvaļinājumu pirms bērnu kopšanas atvaļinājuma. Esmu skolotāja, un jaunais darba gads sākas ar 1.septembri. Bet š.g. 30. novembrī (apmēram) saņēmu pirmsdzemdību B lapu. Mazajam jādzimst janvāra beigās. Pēc tam atkal ir pēcdzemdību B lapa. Tātad bērnu kopšanas atvaļinājumā dodos martā (apmēram). Jautājums ir par atvaļinājumu. Pirms dodos bērna kopšanas atvaļinājumā, vēlos izmantot atvaļinājumu par jauno darba gadu. Nesaprotu mēnešu skaitu, no kuriem rēķina, cik dienas pienākas. Rēķina pa 3 mēnešiem, kad sākās pirmā B lapa, vai 7 mēnešiem, kad martā dodos bērna kopšanas atvaļinājumā? Paldies.

A
atbild:
17. augustā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ikgadējā atvaļinājuma piešķiršana arī pedagogam, neraugoties uz to, ka atvaļinājumu izmanto skolēnu vasaras brīvdienu laikā, ir saistīta ar viņa individuālo darba gadu. Individuālais darba gads ikvienam darbiniekam sākas ar dienu, kad noslēgts darba līgums, un ilgst vienu gadu. Visi izmantotie atvaļinājumi tiek atzīmēti darbinieka individuālajā uzskaites kartītē.

Sieviete var izmantot ikgadējo atvaļinājumu pirms došanās pirmsdzemdību atvaļinājumā vai uzreiz pēc dzemdību atvaļinājuma. Atbilstoši Darba likuma 152. pantam laikā, kas dod tiesības uz ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, ieskaita laiku, kad darbinieks bijis faktiski nodarbināts pie attiecīgā darba devēja, un laiku, kad darbinieks nav veicis darbu attaisnojošu iemeslu dēļ, ieskaitot pārejošas darbnespējas laiku, grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma laiku.

Izrietoši no iepriekšteiktā, Jums būtu lietderīgi vērsties pie personālvadītāja un noskaidrot Jūsu individuālo darba gadu, kā arī, cik ilgs ikgadējais atvaļinājums (atbilstoši nostrādātajam laikam līdz BKA) Jums var tikt piešķirts, pirms dodaties bērna kopšanas atvaļinājumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas