E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12543
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Kādi zaudējumi jāatlīdzina, ja noplūdināti kaimiņi?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. augustā, 2017
Maksims

Sakiet, lūdzu, vai dzīvokļa īpašniekam, kas izdarīja kaitējumu noplūdes gadījumā papildus remonta izmaksai arī ir jāapmaksā bojātā dzīvokļa īpašnieka biļete lidmašīnai gadījumā, ja noplūdes dienā īpašnieka nebija valstī un tikt viņa dzīvokli bija nereāli? Un tas nekas, ka viņš atlidoja tikai pēc 10 dienām pēc noplūdes dienas.

A
atbild:
14. augustā, 2017
Līga Pauliņa
LV portāls

Latvijas Republikas Civillikuma 1175. pants noteic, ka katrs zaudējums, kas nav nejaušs, ir jāatlīdzina. Zaudējums ir tiešs, kad tas ir prettiesīgas darbības vai bezdarbības dabiskās un nepieciešamās sekas, netiešs – kad tas cēlies sagadoties sevišķiem apstākļiem vai attiecībām, nejaušs – kad tā cēlonis ir nejaušs notikums vai nepārvaramā vara (Civillikuma 1773. pants).

Papildus iepriekš minētajam Civillikuma 1779. pantā ir noteikts pienākums personai atlīdzināt zaudējumus, ko tā ar savu darbību vai bezdarbību ir nodarījusi.

No jautājuma izriet, ka starp dzīvokļu īpašniekiem nav strīda par to, ka vainojamajai personai jāatlīdzina dzīvokļa remonta izmakasa. Taču nav skaidrs, uz kāda pamata būtu atlīdzināmas izmaksas par aviobiļeti. Ja dzīvokļa īpašnieks neatrodas valstī, viņam ir pienākums nodrošināt, ka viņa pilnvarota persona pārstāv viņu visos jautājumos, kas saistīti ar īpašuma tiesībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas