E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12421
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kamēr bērns nepilngadīgs, uzturlīdzekļi ieskaitāmi vecāka kontā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūlijā, 2017
Arvis

Labvakar! Vēlējos noskaidrot tādu lietu – man ir 17 gadi, dzīvoju atsevišķi no vecākiem, mācos un strādāju. Vai varu saņemt no UGF pats alimentus uz savu kontu? Visu laiku tos saņem mana māte. Un kā es to varu nokārtot, ja tas ir iespējams? Paldies jau iepriekš!

A
atbild:
25. jūlijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Atbilstoši Civillikuma 177. panta pirmajai daļai bērns atrodas vecāku aizgādībā līdz pilngadības sasniegšanai. Līdz ar to uzturlīdzekļu maksājumi no Uzturlīdzekļu garantiju fonda tiek veikti iesniedzēja, proti, tā vecāka kontā, kura aprūpē ir bērns un kurš Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai ir iesniedzis iesniegumu par uzturlīdzekļu izmaksu šā bērna uzturam.

No dienas, kad sasniegsiet pilngadību, Jūsu māte zaudēs tiesības saņemt bērna uzturam paredzētos līdzekļus. Ja pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpināsiet iegūt pamatizglītību, vidējo izglītību, arodizglītību vai speciālo izglītību Latvijas Republikā, Jums būs tiesības kā pilngadīgai personai pašam vērsties fonda administrācijā ar uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu.

Ērtākais veids, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”. Šī pakalpojuma izmantošanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus. Citi dokumenti nav nepieciešami.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas