E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12411
Lasīšanai: 2 minūtes

Atvaļinājuma periodi tiek uzskaitīti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2017
Ilga

Labdien! Vienā darbavietā nostrādāju 20 gadus, no 1997. 1 . jūlija līdz 2017. gada 12 . jūlijam. Atvaļinājumā pēdējo reizi biju 2016. gada 1. jūlijā. Pēdējā darba dienā saņēmu nopelnīto darba algu un aprēķinu par 5 kalendārajām dienām. Vai man nepienācās aprēķins pa neizmantoto atvaļinājumu? Vai tad atvaļinājumu nepiešķir par iepriekšējo gadu? Paldies!

A
atbild:
21. jūlijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Atvaļinājumu darbiniekam piešķir, ņemot vērā viņa individuālā darba gada periodu, ievērojot pamatprincipu – par vienu darba gadu pienākas četru kalendāro nedēļu atvaļinājums. Individuālā darba gada perioda maiņa ir iespējama, ja izmantots, piemēram, bērna kopšanas atvaļinājums (BKA). Tad individuālais darba gads sākas ar dienu, kad darbinieks atgriežas no BKA. Visi izmantotie atvaļinājumi tiek reģistrēti darbinieka individuālajā uzskaites kartītē.

Tādējādi sniegt Jums precīzu informāciju par neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju, nezinot visus apstākļus, nav iespējams. Vienlaikus, izbeidzot darba attiecības, pēdējā darba dienā darbiniekam ir jāsaņem galīgais aprēķins – izdruka par kontā ieskaitīto naudu, kurā jābūt norādītām visām izmaksātās summas pozīcijām.

Lai noskaidrotu neskaidro saistībā ar izmaksātajām summām, Jums var ieteikt vērsties pie darba devēja un lūgt sniegt informāciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas