E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12378
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Studijas pilna laika klātienē un pilns darba laiks

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2017
Karīna

Kas notiek, ja students mācās skolā pilna laika klātienē un to apvieno ar darbu? Vai var strādāt pilnu slodzi, un kādai attieksmei jābūt skolai?

A
atbild:
21. jūlijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Studiju un algota darba apvienošana ir katra personīgā izvēle, izvērtējot savas iespējas pildīt uzņemtās saistības gan studenta, gan darba ņēmēja statusā.

Studenta un izglītības iestādes saistības ir noteiktas studiju līgumā, savukārt darbinieka ( darba ņēmēja) un darba devēja saistības nosaka darba līgums.

Nodibinot darba attiecības,  darba līgumā nolīgst darba laiku. Tas var būt pilns jeb normālais darba laiks – 40 h nedēļā,  nepilns – mazāk par 40 h nedēļā, piemēram, 4 h dienā – 20 h nedēļā, vai citādi.

Ja darba līgumā puses nolīgs pilnu darba laiku – 40 h nedēļā,  Jums kā darba ņēmējam ir jārēķinās ar pilnu 8 h darba dienu un darba līgumā noteikto pienākumu izpildi.

Savukārt izglītības iestādei nav pienākuma pilna laika klātienes studentam nodrošināt īpašus atvieglojumus studiju programmu prasību izpildei sakarā ar nodibinātajām darba attiecībām. Proti, studijas un darbs ir savstarpēji nesaistītas Jūsu izdarītas izvēles.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas