E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12313
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba līgumu var grozīt tikai pēc abpusējas vienošanās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūlijā, 2017
Tatjana Lavrenova

Labdien! Man ir tāda situācija: kamēr es biju dekrēta atvaļinājumā, firma ("ACD Diena"), kur strādāju, mainīja nosaukumu (iepriekšējā firma vairs nepastāv), un man tagad piedāvā darbu tikai uz vasaru vienu reizi nedēļā. Gribēju zināt, kā man pareizi rīkoties šajā situācijā? Es varu strādāt tikai pa naktīm, jo ir mazs bērns (1,5 gadi) un divi bērni (12gadi) ar invaliditāti. Paldies!

A
atbild:
13. jūlijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Uzņēmuma nosaukuma maiņa automātiski nenozīmē tā likvidāciju.

Slēdzot darba līgumu, darbinieks un darba devējs vienojas par veicamo darbu, darba izpildes vietu un citiem nosacījumiem, tostarp arī par darba laiku. Darba devējam jānodrošina darbinieks ar darbu darba līgumā noteiktajā laikā. Ja darba devējs vai darbinieks vēlas izmainīt darba līguma noteikumus par darba veikšanas laiku, tad grozījumi saskaņā ar Darba likuma 97. pantu veicami gadījumā, ja puses par tiem vienojas. Vienošanās noformējama rakstveidā divos eksemplāros, no kuriem viens glabājas pie darba devēja, otrs – pie darbinieka. Vienpusēji darba devējam nav tiesību grozīt darba līguma noteikumus.

Darba likuma 156. panta ceturtā daļa nosaka, ka darbiniekam, kurš izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas