E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12245
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesas nolēmums kreditoram dod tiesības uzsākt parādsaistību piespiedu piedziņu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūnijā, 2017
Ginta

Labdien! Situācija sekojoša. Saņēmu dāvinājumā māju, kurai bija uzkrājies parāds par trīs mēnešiem “Latvenergo”. Parādu lēnām savu iespēju robežās, bet katru mēnesi sāku atmaksāt un piedevām vēl maksāju arī aktuālā mēneša summu, tomēr ar to nebija gana, un parāds 100 eiro apmērā tika nodots tiesu izpildītājiem. Ja katru mēnesi izveidojies parāds tika mazināts, vai “Latvenergo” bija tiesīgs šo parādu nodot tiesu izpildītājiem?

A
atbild:
05. jūlijā, 2017

Situācijas apraksts ļauj pieņemt , ka kreditoram (“Latvenergo”)  bija likumīgā spēkā stājies tiesas nolēmums par konkrētā klienta parādsaistībām un tas varēja vērsties pie tiesu izpildītāja un uzsākt parāda piedziņas piespiedu izpildi, parādnieku par to nebrīdinot.  Brīdinājumi par iespējamu tiesvedību ar aicinājumu parādsaistības dzēst šādās situācijās parādniekam tiek sūtīti pirms vēršanās tiesā. Tādā situācijā parādniekam ir jāvēršas pie kreditora, risinot jautājumu par parāda dzēšanu, sarunu ceļā vienojoties.

Iespējams, “Latvenergo” neapmierināja Jūsu veikto ikmēneša maksājumu apmērs, ko vienpusējā kārtā pieņēmāt kā pašsaprotamu apliecinājumu parādsaistību pakāpeniskai dzēšanai, kreditoru par to neinformējot.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas