E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12231
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Administratīvā pārkāpuma protokolu var apstrīdēt

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2017
Eduards

Labdien! Man ir šāds jautājums – vai kārtības policijas inspektors drīkst sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu par automašīnas vadīšanu bez autovadītāja apliecības? Šāds jautājums radies, jo autoskolas pasniedzēja apgalvo, ka kārtības policijas darbinieks nav tiesīgs rakstīt par šādu pārkāpumu protokolu. Vai šādā gadījumā protokolu var apstrīdēt?

A
atbild:
07. jūlijā, 2017
Valsts policija
Dana Fedulova, Galvenās kārtības policijas pārvaldes Satiksmes drošības pārvaldes Metodikas un analītikas nodaļas inspektore

Saskaņā ar likumu “Par policiju” viens no policijas darbinieka pienākumiem ir novērst un pārtraukt administratīvos pārkāpumus, kā arī tiesības, pildot viņam uzliktos pienākumus atbilstoši dienesta kompetencei, sastādīt protokolus par administratīvajiem pārkāpumiem. Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 41. panta 1. daļu ceļu satiksmi regulē un uzrauga policijas darbinieki un citas likumos un citos normatīvajos aktos tam pilnvarotas personas, kā arī minētā likuma 2. daļa noteic, ka personām, kuras pilnvarotas aktīvi regulēt satiksmi uz ceļiem, kā arī personām, kuras uzrauga satiksmi, jābūt jebkurā diennakts laikā labi saredzamā attiecīgā formas tērpā ar gaismu atstarojoša materiāla elementiem un atšķirības zīmi, kā arī jābūt klāt dienesta apliecībai. 

2010. gada 22. februāra Valsts policijas noteikumos Nr. 5 “Dienesta pienākumu izpildes organizācija un kontrole sabiedriskās kārtības nodrošināšanas un satiksmes uzraudzības jomā” noteikts, ka sabiedrisko kārtību un satiksmes uzraudzību atbilstoši savai kompetencei nodrošina Valsts policijas kārtības policijas struktūrvienības, tostarp satiksmes uzraudzības darbinieki.

Jāatzīmē, ka lēmumu par administratīvo sodu var pārsūdzēt, ja rodas pamatotas šaubas par to, ka administratīvo protokolu noformējusi amatpersona, kura nav pilnvarota to veikt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas