E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12229
Lasīšanai: 2 minūtes

Par parādsaistību kārtošanu puses vienojas vai piedzinējs vēršas tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2017
Juris

Labdien! Ja man ir vairākas parādsaistības pie vairākiem parādu piedzinējiem, sakiet, ja es parādus maksāšu katram pa 10 eiro, vai piedzinēji var nepiekrist summai un pieprasīt maksāt vairāk? Sakiet, ja parādi tiek maksāti kaut vai pa 10 eiro, tad parādu piedzinēji nevar lietu nodot tiesai? Vēl dzirdēju, ja parāds ir ap 500 eiro, šādus parādus tiesai nenodod, ja tie ir saistīti ar ātrajiem kredītiem. Piemēram, man ir viens parāds pie “Julianus Inkasso” par “Credit24”, kur biju aizņēmies 1000 eiro, bet tagad jāatdod 2300 eiro. “Julianus Inkasso” piedāvā izstrādāt grafiku, par kuru papildus tiek prasīta maksa 50 eiro, vai tas ir likumīgi? Ja netiek noformēts grafiks, tad būs likumiskie procenti.

A
atbild:
12. jūlijā, 2017

Piedzinējam un parādniekam apbusēju sarunu rezultātā ir jāvienojas par ikmēneša summu, kas labprātīgi tiks maksāta parāda dzēšanai. Ja kompromiss netiek atrasts, piedzinējam (kreditoram) ir visas tiesības vērsties tiesā, saņemt tiesas nolēmumu un tālāk parādu piedzīt caur tiesu izpildītāju.

Sazinoties ar “Julianus Inkasso”, tika pasakaidrots, ka 50 eiro ir izdevumi saistībā ar atmaksas grafika administrēšanu. Tas netiek sasaistīts ar parāda atgūšanas procesu un nav pretrunā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 61 "Noteikumi par parāda atgūšanas izdevumu pieļaujamo apmēru un izdevumiem, kuri nav atlīdzināmi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 54 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas