E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12206
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Par sociālā dzīvokļa statusu lemj pašvaldība

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūnijā, 2017
Kristīne

Labdien! Īrēju pašvaldības dzīvokli, kuram ir sociālais statuss. Vai un kā ir iespējams noņemt šo statusu ,lai es varētu no pašvaldības to izpirkt savā īpašumā?

A
atbild:
22. jūnijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pašvaldībai īres dzīvokļi nepieciešami ar likumiem noteikto pašvaldības funkciju veikšanai, tostarp palīdzības sniegšanai trūcīgajiem iedzīvotājiem, kā arī citos gadījumos.

Saskaņā ar likumu „Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām” sociālais dzīvoklis ir pašvaldības īpašumā esošs dzīvoklis, kuru izīrē personai (ģimenei), kas, ievērojot šā likuma nosacījumus, atzīta par tiesīgu īrēt šādu dzīvokli.

Jautājumu par sociālo dzīvokļu un sociālo dzīvojamo māju veidošanu izlemj pašvaldība, ņemot vērā tās administratīvajā teritorijā dzīvojošo sociāli maznodrošināto (trūcīgo) un sociāli mazaizsargāto personu (ģimeņu) pieprasījumu, kā arī pašvaldības iespējas. Sociālā dzīvokļa un sociālās dzīvojamās mājas statusu nosaka vai atceļ pašvaldības dome, pieņemot par to lēmumu.

Savā pašvaldībā jāinteresējas, vai tā piedāvā iedzīvotājiem izpirkt dzīvokļus, kuri pašvaldībai tās funkciju veikšanai un attiecīgi izīrēšanai nav nepieciešami.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas