E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12198
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Ko darīt, ja īpašnieks vairs nav ieinteresēts uzņēmuma darbā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2017
Tatjana

Labdien! Interesē sekojošs jautājums. Pēc dokumentiem esmu uzņēmuma īpašniece, pēc fakta nekad neesmu neko darījusi. Kad noformējām uzņēmumu, cilvēks, kam tas bija nepieciešams, bija maksātnespējas procesā. Uz viņu nokārtojām dokumentus, ka viņš ir valdes loceklis un darbojas juridiski ar visu, kas nepieciešams uzņēmuma vadībai. Laikam ejot, redzu, ka cilvēks nemāk rīkoties ar uzņēmumu, grimst parādos. Vai juridiski man kā īpašniecei pēc dokumentiem var viņa parādus “piesiet” un likt maksāt? Algu vai kāda cita veida ienākumus nesaņemu, kā man pareizāk rīkoties? Pašreiz viņam ir beidzies maksātnespējas process, varbūt man atteikties juridiski no īpašnieces statusa? Kā būtu pareizi rīkoties, lai man nebūtu juridisku problēmu un neskartu mani un manu ģimeni? Jau iepriekš pateicos!

A
atbild:
20. jūnijā, 2017
Līga Pauliņa
LV portāls

Pamatojoties uz Komerclikumu, līdz ar sabiedrības dibināšanu Jūs esat kļuvusi par tās vienīgo īpašnieci jeb sabiedrības ar ierobežotu atbildību gadījumā – dalībnieci. Saskaņā ar Komerclikuma 137. panta trešo daļu dalībnieks neatbild par sabiedrības saistībām.

Ja Jūs vairs nevēlaties būt sabiedrības dalībniece, Jums ir iespēja savas daļas atsavināt – pārdot, dāvināt vai pieņemt lēmumu par sabiedrības likvidēšanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas