E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12162
Lasīšanai: 2 minūtes

Jauns darba līgums, ja ir slimības lapa B

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2017
Santa

Labdien! Vai ir atļauts slēgt jaunu darba līgumu 2. darbavietā ar citu darba devēju, ja šobrīd pie esošā darba devēja slimības dēļ atrodos uz slimības lapa B un lapa var tikt pagarināta pēc ārsta vizītes? Jaunajā darbavietā darbs netiks veikts un apmaksa netiks saņemta, darba līgums tiek slēgts, lai nezaudētu jauno darba iespēju, jaunais darba devējs ir par to informēts un tam piekrīt. Vai VSAA pie B lapas apmaksas neradīsies problēmas un jautājumi? Vai juridiski tas būtu pareizi?

A
atbild:
21. jūnijā, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba līgums atbilstoši Darba likuma regulējumam parasti tiek noslēgts, tajā norādot konkrētu līguma noslēgšanas laiku – datumu. Turklāt normatīvais regulējums paredz darba devējam pienākumu paziņot par jauna darbinieka pieņemšanu VID iepriekšējā dienā, pirms darbinieks uzsāk darba attiecības. Šī informācija ir pieejama arī VSAA.

Darbnespējas lapas B gadījumā, ko apmaksā VSAA, personai, kas vēlas noslēgt citu darba līgumu, ir jārēķinās, ka valsts slimības pabalsta izmaksa tiks pārtraukta, jo vienlaikus saņemt slimības pabalstu un būt darba attiecībās nav tiesiski.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas