E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12135
Lasīšanai: 2 minūtes
2
1
2
1

UGF administrācijai var lūgt pārtraukt uzturlīdzekļu izmaksu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūnijā, 2017
Tatjana Koreņa

Labdien! Bērna tēvs nemaksāja alimentus. Iesniedzu dokumentus alimentu saņemšanai. Lēmums jau ir. Tētim jāmaksā minimālā summa. Bet tagad it kā viss labi, viņš sāka maksāt un laicīgi. Kā atsaukt to iesniegumu? Negribas viņam apgrūtināt dzīvi ar to bankas pārskaitīšanu. Un, ja kas notiek, vai es varēšu to iesniegt no jauna? Paldies!

A
atbild:
13. jūnijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Veikt uzturlīdzekļus ar bankas pārskaitījumu ir paša uzturlīdzekļu maksātāja interesēs, jo bankas izdruka var kalpot kā pierādījums tam, ka viņš ir godprātīgi pildījis savu pienākumu. Tomēr, ja vēlaties iesniegumu atsaukt, to ir iespējams darīt, vēršoties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar jaunu iesniegumu, kurā lūdzat pārtraukt uzturlīdzekļu izmaksu.

Ja tētis uzturlīdzekļus nemaksās, Jums kā iesniedzējam būs tiesības atkārtoti ar iesniegumu vērsties fonda administrācijā. Taču tādā gadījumā nebūs iespējams atgūt nesamaksāto uzturlīdzekļu parādu un fonda administrācija uzturlīdzekļu apmēru aprēķinās, skaitot no dienas, kad ticis iesniegts atkārtots iesniegums par uzturlīdzekļu izmaksu.

Visvienkāršākais veids, kā nosūtīt iesniegumu iestādei, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu  “Iesniegums iestādei”. Iesniegumu fonda administrācijai Jūs varat iesniegt arī klātienē vai nosūtīt ar pasta starpniecību uz adresi: Pulkveža Brieža iela 15, Rīga, LV-1010.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas