E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12132
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Dzīvokļu īpašnieku aptauja elektroniskā veidā pagaidām nav paredzēta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūnijā, 2017
Elizabete

Labdien! 1) Vai par rēķinos iekļauto ūdens patēriņa starpību ir jāveic arī maksājums par kanalizāciju? Ministru kabineta noteikumu Nr. 1013 punktā 17.5. par kanalizāciju ir teikts – proporcionāli patērētajam ūdens daudzumam. Vai ūdens patēriņa starpība ir pielīdzināma patērētajam ūdens daudzumam? 2) Ņemot vērā to, ka daudzi dzīvokļu īpašnieki ir izbraukuši un ilgstoši nav sastopami, pilnvarojumi balsojumam nav doti. Jautājums par dzīvokļu īpašnieku balsošanu ar e-pasta starpniecību – vai vispār ir iespējama dzīvokļu īpašnieku balsošana ar e-pasta starpniecību? Kā jābūt noformētam e-pasta balsojumam, lai to varētu pievienot dzīvokļu īpašnieku balsojumiem (vismaz veicot dzīvokļu īpašnieku aptaujas)? Gribētos saņemt pilnvērtīgu paraugu, piemēram, dzīvokļu īpašnieku aptaujai par kāpņu telpu kosmētisko remontu.

A
atbild:
13. jūlijā, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Atbildot uz pirmo jautājumu – jā, Ministru kabineta noteikumu Nr. 1013 „Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu” 17.5. punktā ir noteikts: aprēķinu par kanalizāciju veic proporcionāli patērētajam ūdens daudzumam. Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš paskaidro, ka arī ūdens patēriņa starpība tas pats patērētais ūdens vien ir un tādēļ ir saistīta ar maksu par kanalizācijas pakalpojumu.

Minētie MK noteikumi attiecināmi uz dzīvojamām mājām, kuras dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši savā valdījumā un nav noteikuši citādu norēķinu kārtību. V. Peipiņš uzsver, ka dzīvokļu īpašniekiem ir plašas iespējas izvēlēties kritērijus ūdens patēriņa starpības aprēķināšanai – gan pēc dzīvojamās platības, gan iedzīvotāju skaita vai citādi, ko arī praksē izmanto, bet no pieredzes saka: „Neviens lēmums nebūs vienlīdz labvēlīgs visiem, un allaž kāds no maksātājiem būs neapmierināts.”

Par otro jautājumu – var teikt, ka likumdošana patlaban atpalikusi no iedzīvotāju iespējām sazināties un pieņemt lēmumus elektroniskajā vidē, tādēļ dzīvokļu īpašnieku kopības balsojums arvien iespējams tikai kopsapulcē vai rakstiski aptaujas veidā (Dzīvokļa īpašuma likuma 20. pants).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas