E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12129
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Administratīvais arests ir jāizpilda divu gadu laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. jūnijā, 2017
Valdis

Sveiki! 2015. gada martā man tika piespriests administratīvais arests 7 diennaktis, taču neilgi pēc tiesas aizbraucu uz ārzemēm un diemžēl man nebija iespējas atgriezties, lai sodu izciestu. Tomēr beidzot esmu sakārtojis līdzekļu jautājumu un drīzumā domāju apciemot dzimteni, tāpēc vēlos uzzināt, vai man par izvairīšanos no soda nedraud kas vairāk. Uz ko jābūt gatavam?

A
atbild:
13. jūnijā, 2017
Latvijas Zvērinātu advokātu kolēģija
Jānis Muižnieks, zvērināts advokāts

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 317. pants nosaka, ka lēmumu par administratīvo arestu izpilda pēc tam, kad beidzies termiņš tā pārsūdzēšanai apelācijas kārtībā un lēmums nav pārsūdzēts, vai arī ir stājies spēkā apelācijas instances tiesas nolēmums. Ja apelācijas instances tiesa nolēmumu paziņo saīsinātā formā un pilnu nolēmumu sagatavo vēlāk, administratīvo arestu izpilda pēc nolēmuma paziņošanas saīsinātā formā. Lēmumu par administratīvo arestu izpilda divu gadu laikā no lēmuma par administratīvo arestu nodošanas izpildei.

Šajā tiesību normā ir nostiprināts tiesas nolēmuma izpildes noilgums par administratīvo arestu. Tātad, ja administratīvais arests netika izciests divu gadu laikā, tad, iestājoties noilgumam, pārkāpējam nevar piemērot administratīvo arestu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas