E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12110
Lasīšanai: 2 minūtes

Jāsāk tiesas nolēmuma piespiedu izpilde

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2017
Jelena

Labdien! Sakiet, lūdzu, ja jau ir civilspriedums par alimentu piedzīšanu un tēvs no 2016. gada decembra pārstāja maksāt, kur es varu griezīsies?

A
atbild:
09. jūnijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja bērna tēvs tiesas spriedumā noteikto uzturlīdzekļu apmēru nenodrošina, uzturlīdzekļu piedziņu Civilprocesa likumā noteiktajā kārtībā izpilda zvērināts tiesu izpildītājs (ZTI). Lai uzsāktu piespiedu tiesas sprieduma izpildi, Jums jālūdz tiesa, kurā notika tiesvedība, izsniegt izpildu rakstu. Ar šo izpildu dokumentu jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar lūgumu vērst uzturlīdzekļu parāda piedziņu uz parādnieka kustamo mantu, nekustamo īpašumu un naudu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 549. panta otro daļu ar izpildu dokumentu jāvēršas pie tā tiesu izpildītāja, kura amata vietai noteiktajās robežās (iecirknī) atrodas parādnieka dzīvesvieta, mantas atrašanās vieta vai darbavieta. Tiesu izpildītāju adreses, tālruņa numurus un darba laiku var atrast Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes mājaslapā.  

Pēc izpildu raksta iesniegšanas ZTI persona var iesniegt uzturlīdzekļu izmaksas iesniegumu Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijai, kas lems par iespēju uzturlīdzekļus parādnieka vietā izmaksāt no fonda.

Ērtākais veids, kā pieteikties uzturlīdzekļu saņemšanai, ir izmantot portālā www.latvija.lv pieejamo e-pakalpojumu “Pieteikšanās uzturlīdzekļu saņemšanai”. Šī pakalpojuma izmantošanai nepieciešams reģistrēties, izmantojot internetbankas pieejas datus, kas dod iespēju elektroniski aizpildīt iesnieguma veidlapu un nosūtīt fonda administrācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 65 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas