E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12103
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Vai iespējams pārrakstīt automašīnu uz sava vārda, ja ir parādsaistības?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2017
Toms

Gribēju zināt, vai man ir iespējams pārrakstīt automašīnu uz sava vārda, ja man ir parādsaistības ar tiesu izpildītāju? Vai automašīna netiks konfiscēta un būs uzlikts nodoklis? Parādsaistības nav saistītas ar uzturlīdzekļiem. Paldies!

A
atbild:
08. jūnijā, 2017

Jūs automašīnu varat reģistrēt uz sava vārda CSDD. Taču Jums jārēķinās ar to, ka tiesu izpildītājam nostrādās monitoringa sistēma, viņš to redzēs un Jūsu automašīnai tiks piemērots aizliegums visa veida darbībām.

Tas nozīmē, ka Jūs automašīnu nevarēsiet pārdot un iziet tehnisko apskati. Tā ir piedziņas vēršana uz kustamo mantu saskaņā ar Civilprocesa likuma 573., 574. panta nosacījumiem. Jums jārēķinās arī ar to, ka pastāv iespēja, ka tiesu izpildītājs uz šo automašīnu varētu vērst piedziņu, aprakstīt to un pārdot izsolē parādsaistību dzēšanai. Tas ir atkarīgs no parādsaistību lieluma un tā, vai regulāri tiek veikti maksājumi. Ja parādsaistības nav ļoti lielas un Jūs panāksiet ar tiesu izpildītāju vienošanos un veiksiet regulārus ikmēneša maksājumus, tiesu izpildītājs, visticamāk, nāks pretī un automašīnu izsolē netirgos, kā arī ļaus iziet ikgadējo tehnisko apskati.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas