E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12102
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Mantojums, ja tēvs nav nokārtojis īpašumtiesības

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūnijā, 2017
anita

Labdien! Manam tēvam pirms vairāk nekā 10 gadiem tika mantojums, bet viņš to nenokārtoja līdz galam. Mantojumā bija viņa vecāku mājas. Vai man kā mazmeitai ir tiesības uz mantojumu?

A
atbild:
12. jūnijā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Atbilstoši Civillikuma 1895. pantam visas saistību tiesības, kuras nav noteikti izņemtas no noilguma ietekmes un kuru izlietošanai nav likumā noteikti īsāki termiņi, izbeidzas, ja tiesīgā persona tās neizlieto desmit gadu laikā.

Lai saņemtu detalizētu konsultāciju par savām iespējām pretendēt uz mantojumu, kā arī uzsāktu mantojuma lietu, Jums jāiesniedz mantošanas iesniegums zvērinātam notāram, kas praktizē tajā apgabaltiesas darbības teritorijā, kur bija mantojuma atstājēja pēdējā deklarētā dzīvesvieta, bet, ja tā nav zināma, – pēc mantojamās mantas vai tās galvenās daļas atrašanās vietas. Zvērināts notārs, iepazīstoties ar dokumentiem, Jums sniegs detalizētu konsultāciju, kā arī sagatavos visus nepieciešamos dokumentus mantojuma lietas vešanai. Mājaslapā www.latvijasnotars.lv ir norādīts visu Latvijas notāru saraksts, prakses vietu adreses, kontakttālruņi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 66 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas