E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12080
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Izsolē nopirkts dzīvoklis un komunālie maksājumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
31. maijā, 2017
Tatjana

Izsolē 28.04. esmu nosolījusi dzīvokli. Tiesas zemesgrāmatu nodaļā 15.06. izskatīs izsoles akta apstiprināšanu un NĪ nostiprināšanu ZG uz ieguvēja vārda. Dzīvokļa atslēgas man ir – īpašnieki brīvprātīgi tās ir atdevuši. 1) Vai pareizi saprotu, ka tādā gadījumā nav nepieciešams iesniegt tiesā iesniegumu ar lūgumu ievest mani valdījumā? 2) No kura datuma visi komunālie maksājumi tiek pārlikti uz jauno īpašnieku? 3) Ja iepriekšējiem īpašniekiem bija komunālie parādi (ieskaitot elektrību, gāzi u. c.), vai tie tiks dzēsti un man nebūs jāatmaksā?

A
atbild:
07. jūnijā, 2017

Katram pašam jāizlemj, vai iesniegt tiesā pieteikumu par ievešanu nekustamā īpašuma valdījumā. Tās ir jaunā nekustamā īpašuma ieguvēja izvēles tiesības. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka izsolē iegādātā nekustamā īpašumā var atrasties kāda parādnieka vai trešās personas manta, par ko var rasties strīds. Ja ievešana nekustamā īpašuma valdījumā tomēr nenotiek, drošības labad ar veco īpašnieku varētu sagatavot pieņemšanas-nodošanas aktu, kurā tiktu arī fiksēti skaitītāju rādījumi.

Pēc nekustamā īpašuma ierakstīšanas zemesgrāmatā uz ieguvēja vārda jaunajam nekustamā īpašuma ieguvējam ir pienākums segt komunālos maksājumus. Vecā īpašnieka pienākums segt komunālos maksājumus izbeidzas ar brīdi, kad likumīgā spēkā stājas zemesgrāmatu tiesneša lēmums par izsoles akta apstiprināšanu.

Vai parādi tiks segti no izsolē iegūtās naudas summas, atkarīgs no tā, vai komunālo pakalpojumu sniedzējs būs iesniedzis tiesu izpildītājam izpildei izpildu dokumentu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas