E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12072
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
2
2

Žāvētas un nežāvētas marihuānas pazīmes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. maijā, 2017
Jānis Kalniņš

Sveicināti! Ir šāda situācija – atsavināts viens marihuānas stāds un daļēji žāvēta produkcija. Cik saprotu, tad lieli apmēri izžāvētai marihuānai sākas no 100 gramiem. Jautājums sekojošs – kā nosaka, vai marihuāna ir jau izžuvusi (t.i., zaudējusi savu svaru), vai arī ir procesā (vēl tikai būs zināms izžāvētās produkcijas daudzums)? Vai izžāvētu/nežāvētu marihuānu likums nodala ar mitruma daudzumu augā?

A
atbild:
31. maijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Likuma “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” 2. pielikuma 7. punktā ir pieejams augu valsts produktu ar narkotisku iedarbību, kas klasificēti atbilstoši 1961. gada 30. marta Vienotajai konvencijai par narkotiskajām vielām, saraksts, kas ietver arī informāciju par apmēru, līdz kuram konkrēta auga daudzums atzīstams par nelielu un, sākot ar kuru daudzumu, apmērs atzīstams par lielu. To vidū atsevišķi izdalīta nežāvēta un izžāvēta marihuāna. Attiecīgi apmērs, sākot ar kuru daudzums atzīstams par lielu, nežāvētai marihuānai ir 1 kg, savukārt izžāvētai marihuānai – 100 g.

Atbildot uz jautājumu, pēc kādiem kritērijiem likumsargi nosaka, vai marihuāna ir izžāvēta vai neizžāvēta, Valsts policijas pārstāve Ilze Jurēvica sniedza šādu atbildi: “Tā kā likumā nav smalki norādītas izžāvētas/neizžāvētas marihuānas pazīmes, eksperti to nosaka pēc tā, ka izžāvēta kanabisa auga daļas liecot lūst ar troksni, savukārt, paberžot augu daļas, tās viegli pārvēršas pulverī. Tāpat izžāvēta kanabisa masa nemainās. Ja ekspertīzei iesniegtajam kanabisam šādu pazīmju nav, tad tas vēl nav izžuvis.”

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 91 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas