E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12019
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par meža kopšanas izdevumu iekļaušanu iegādes vērtībā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. maijā, 2017
Pēteris Poļaņins

Šogad pārdevu 2 mežus par 6000 eiro, un par šo mežu kopšanu esmu 10 gadus maksājis 480 eiro gadā privātpersonai. Vai varu šo pakalpojumu ielikt izdevumos un par 4800 eiro nemaksāt 15% nodokli? Paldies!

A
atbild:
22. jūnijā, 2017
Valsts ieņēmumu dienests
Evita Teice-Mamaja, Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Atbildot uz Jūsu uzdoto jautājumu par meža kopšanas izdevumu iekļaušanu iegādes vērtībā, informējam, ka iedzīvotāju ienākuma nodokļa no nekustamā īpašuma pārdošanas aprēķināšanas nolūkiem ieguldījums nekustamajā īpašumā tā turēšanas laikā ir dokumentāri pierādāmi izdevumi, kas saistīti ar nekustamā īpašuma uzlabošanu un atjaunošanu, ja tie veikti pēc 1993. gada 31. decembra, un šie izdevumi nav atzīti nodokļa maksātāja saimnieciskās darbības izmaksās ne pamatlīdzekļu nolietojuma veidā, ne kārtējos izdevumos.

Tādējādi nekustamā īpašuma iegādes vērtībā var iekļaut veiktos ieguldījumus, ja šie ieguldījumi ir dokumentāri apliecināti, piemēram, ar līgumu par meža kopšanas darbu veikšanu un samaksu apliecinošu dokumentu (interneta bankas izdruka, maksājuma uzdevums u. c.).

Savukārt, ja nekustamais īpašums tika izmantots saimnieciskajā darbībā un izdevumi par meža apsaimniekošanu tika iekļauti saimnieciskajos izdevumos, tad, atsavinot meža īpašumu un nosakot kapitāla pieaugumu, izdevumus par meža kopšanu nevar iekļaut kapitāla aktīva iegādes vērtībā kā veiktos ieguldījumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 78 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas