E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11999
Lasīšanai: 4 minūtes

Par maternitātes pabalstu šogad un vecāku pabalstu nākamgad

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. maijā, 2017
Gunita

Labdien! Vēlos uzzināt par pabalstu izmaiņām, kas plānotas no 2018. gada 1. janvāra. Dekrētā došos 2017. gada oktobrī, bērns dzims 2017. gada decembrī. Visu laiku šobrīd esmu darba ņēmēja. Kā mani ietekmēs šīs izmaiņas?

A
atbild:
26. maijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ar grozījumiem likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” no 2018. gada 1. janvāra bija plānots mainīt vidējās apdrošināšanas iemaksu algas aprēķināšanas nosacījumus maternitātes, paternitātes, slimības un vecāku pabalstiem. Jaunās normas bija paredzētas situācijām, kad 12 mēnešu periodā, kuru ņem vērā pabalstu aprēķināšanai, kādu laiku vai ilgstoši nav bijis algota darba ienākumu (bijusi pārejoša darba nespēja, grūtniecības un dzemdību atvaļinājums, atvaļinājums bērna tēvam, bezalgas atvaļinājums bērna kopšanai, bērna kopšanas atvaļinājums). Paternitātes un maternitātes pabalstu gadījumā ienākumus bija plānots pielīdzināt 70%, bet vecāku un slimības pabalsta gadījumā – 40% no valstī noteiktās mēneša vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.

Pašreiz zināms, ka grozījumu normas tiks pārskatītas, lai novērstu to nelabvēlīgo ietekmi uz mazuļu vecākiem. Labklājības ministrija jau tuvākajā laikā izstrādās jaunus nosacījumus. Tie nebūs nelabvēlīgāki kā pašreiz spēkā esošie.

Jūs esat pastāvīgi nodarbināta, tādēļ vispār nevajadzētu bažīties par likuma izmaiņām. Turklāt pabalstiem vecākiem ir tendence kļūt labvēlīgākiem, nevis otrādi.

Maternitātes pabalstu par grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma periodu, kad ir darbnespējas lapa B, izmaksā divās daļās – pirms un pēc dzemdībām. Pirmā daļa tiek maksāta par grūtniecības atvaļinājuma 56 vai 70 dienām. Pabalstu par 70 kalendārajām dienām maksā topošajai mātei, kurai sakarā ar grūtniecību medicīniskā aprūpe ārstnieciski profilaktiskajā iestādē uzsākta līdz 12. grūtniecības nedēļai un turpināta visu grūtniecības laiku.

Otro daļu – par 56 vai 70 kalendārajām dienām – maksā pēc bērna piedzimšanas. Pabalstu par 70 dienām var saņemt, ja:

  • grūtniecības, dzemdību vai pēcdzemdību laikā mātei ir bijuši veselības sarežģījumi;
  • piedzimuši divi vai vairāk mazuļu.

Maternitātes pabalstu piešķir 80% apmērā no pabalsta pieprasītājas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. Darba ņēmējam vidējo iemaksu algu aprēķina par 12 kalendāro mēnešu periodu, kas beidzas divus mēnešus pirms tā mēneša, kurā sākas darbnespējas lapa sakarā ar grūtniecību.

Tātad, ja darbnespējas lapa B sakarā ar grūtniecību tiks izsniegta oktobrī, vidējās iemaksu algas aprēķina periods būs 2016. gada augusts–2017. gada jūlijs.

Vecāku pabalstam vidējo iemaksu arī tāpat aprēķina no 12 mēnešu perioda, neņemot vērā pēdējos divus mēnešus pirms pabalsta piešķiršanas.

Saskaņā ar pašreiz spēkā esošajām likuma normām vidējo iemaksu algu aprēķina 12 mēnešu periodā, neieskaitot vairākus periodus, tostarp grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma dienas.

Vecāki var izvēlēties pabalsta saņemšanas ilgumu, un atkarībā no izvēlētā pabalsta saņemšanas ilguma tiek noteikts pabalsta apmērs:

  • līdz bērna 1 gada vecuma sasniegšanai – 60% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas vai
  • līdz bērna pusotra gada vecumam – 43,75% apmērā no pabalsta saņēmēja vidējās apdrošināšanas iemaksu algas.
Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas