E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11974
Lasīšanai: 3 minūtes

Par piedziņas lietu tiesu izpildītājs nosūta paziņojumu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. maijā, 2017
Līga

Labdien! Nezinu, kur vērsties pēc padoma, bet situācija sekojoša. Nekādi nav izdevies panākt vienošanos ar ātro kredītu kompāniju. Jau ļoti daudz mēnešu notika sarakste, lai vienotos par minimālo iespējamo maksājumu, jo mana alga ir tikai 400 eiro bruto, dzīvoju viena, nekas nepieder. Skaidroju viņiem visu situāciju, bet visu laiku viņi itkā manis teikto ignorēja un piedāvāja noslēgt vienošanos ar ikmēneša maksājumu, kas man nav nekādi iespējams. Tagad viss jau ir tādā stadijā, ka ir tiesas spriedums par saistību izpildi brīdinājuma kārtībā. Kaut komunikācija arī visu šo laiku notika, rakstīju atkal, tiklīdz kā saņēmu spriedumu, izskaidroju situāciju, izteicu, kādā apmērā ik mēnesi varu maksāt,bet viņi manai vēlmei maksāt nepiekrīt un saka, ka varēšu runāt ar tiesu izpildītāju.Cik man zināms,tad pie pretējās puses var vērsties jebkurā tiesvedības stadijā, bet viņi saka, ka nē. Mans jautājums – vai zvērināts tiesu izpildītājs ar mani vēl sazināsies,vai arī bez brīdinājuma bloķēs kontus? Kā es varu uzzināt, vai tiesu izpildītājs jau ir sācis izpildu lietu, jo vēlos tad vienoties ar viņu. Paldies!

A
atbild:
22. maijā, 2017

Vai parādu piedziņas lieta ir jau nodota tiesu izpildītājam un kuram, visērtāk ir noskaidrot, vaicājot  kreditoram. Domājams, šādu informāciju kreditors Jums noteikti sniegs.

Tiesu izpildītājs, ievedot izpildu lietu, saskaņā ar Civilprocesa likuma 555. panta normām uz Jūsu deklarēto dzīvesvietas adresi ierakstītā pasta sūtījumā nosūtīs paziņojumu par pienākumu izpildīt tiesas nolēmumu.

Šajā paziņojumā Jūs tiksiet informēta par parādsaistībām un tiksiet aicināta tās nokārtot. Visticamāk, tiesu izpildītājs arī uzaicinās Jūs ierasties pārrunāt jautājumu par parāda nokārtošanu un aizpildīt mantiskā
stāvokļa deklarāciju. Vienlaicīgi ar šī paziņojuma nosūtīšanu tiesu izpildītājam ir tiesības apķīlāt Jūsu bankas kontus. Tas ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem, kas norādīts Civilprocesa likuma 557. pantā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 100 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas