E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11947
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
17
17

Kā izstāties no biedrības valdes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2017
Gatis

Labdien! Kā ir iespējams izstāties no biedrības, ja es esmu valdes loceklis. Biedrība nekādas darbības kopš dibināšanas nav veikusi. Ar pārējiem valdes locekļiem kontaktus neuzturu un, godīgi sakot, pat nezinu, kur viņi ir. Statūtos norādīts, ka lēmumus biedrībā var pieņemt, pusēm kopīgi vienojoties par lēmumu un to apstiprinot ar parakstu. Kā jau minēju, ar pārējām personām neesmu kontaktos un faktiski viņas nav sasniedzamas, tādēļ ir radies sarežģījums, par kuru nezinu, kā to atrisināt. Respektīvi – kā izstāties no biedrības un valdes?

A
atbild:
12. jūnijā, 2017
Una Medne
juriste

Lai izstātos no biedrības valdes, Jums jāveic sekojošas darbības:

1. Jāsagatavo brīvas formas paziņojums, kas adresēts biedrībai (norādot biedrības reģistrācijas numuru, juridisko adresi). Paziņojuma tekstā norādiet, ka vēlaties nekavējoties atstāt valdes locekļa amatu. Paziņojumu sagatavojot, ievērojiet Dokumentu juridiskā spēka likuma 4. panta pirmās daļas nosacījumus. Jūs šo paziņojumu varat nosūtīt ierakstītā vēstulē uz biedrības juridisko adresi, bet tā nav obligāta prasība, lai Jūs varētu izstāties no biedrības valdes.

2. Jāaizpilda B3 veidlapa, kas pieejama Uzņēmumu reģistra mājaslapā sadaļā: UR reģistri – biedrību un nodibinājumu reģistrs – grozījumi – izmaiņas valdes sastāvā (http://www.ur.gov.lv/?a=157&v=lv).

3. Jāsamaksā valsts nodeva  5,69 eiro apmērā.

Saņēmējs: Valsts kase

Reģistrācijas nr. 90000050138

Konta Nr. LV84TREL1060190913200

Saņēmēja banka: Valsts kase

BIC kods TRELLV22

Maksājuma mērķis: par dokumentu izskatīšanu, biedrība XXX.

4. B3 veidlapa kopā ar paziņojumu un maksājuma uzdevumu, kas apliecina valsts nodevas apmaksu, jāiesniedz Uzņēmumu reģistrā vai nu personīgi, vai elektroniski uz e-pasta adresi: info@ur.gov.lv. Ja dokumentus iesniedzat elektroniski, tad gan B3 veidlapai, gan paziņojumam (katram atsevišķi) jābūt parakstītam elektroniski, maksājuma uzdevumu nevajag parakstīt elektroniski.

Labs saturs
17
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas