E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11871
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola
1
1

Mācību centra atvēršana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. aprīlī, 2017
Marija

Labdien! Uzņēmuma darbības veids ir izglītības atbalsta pakalpojumi (85.60). Sniedzam pakalpojumus bērnu interešu izglītībā. Vēlamies paplašināt darbību un organizēt valodu kursus gan bērniem, gan pieaugušajiem. Kādi dokumenti jānoformē un kur griezties, lai pie SIA nosaukuma būtu "Mācību centrs"? Paldies!

A
atbild:
02. maijā, 2017
Laura Studente
LV portālam

Mācību centra darbības organizācija un juridiskais statuss ir dibinātāju kompetencē. Turpmākais rīcības plāns atkarīgs arī no izglītības programmām, kuras savā mācību centrā vēlaties īstenot.

Ja plānojat īstenot tikai pieaugušo neformālās izglītības vai interešu izglītības programmas, reģistrācija Izglītības iestāžu reģistrā nav obligāta. Šīs programmas var īstenot, saņemot pašvaldības izsniegtu licenci izglītības programmas īstenošanai.

Profesionālās pilnveides un profesionālās tālākizglītības programmu īstenošanai būs nepieciešama reģistrācija Izglītības iestāžu reģistrā. Plānotais mācību centrs var būt gan biedrības dibināta izglītības iestāde, gan izglītības iestāde – biedrības struktūrvienība.

Izglītības iestādes reģistrācijas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 397 „Izglītības iestāžu un citu Izglītības likumā noteikto institūciju reģistrācijas kārtība”, kuros noteikts, ka iesniegumam par reģistrāciju jāpievieno iestādes darbību reglamentējošs normatīvais akts, kas paredz izglītojošas darbības veikšanu (piemēram, statūti), un izglītības programmas īstenošanas telpām jāatbilst higiēnas un drošības prasībām.

Plašāka informācija pieejama Izglītības kvalitātes valsts dienesta tīmekļa vietnes www.ikvd.gov.lv sadaļā “Reģistrācija”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas