E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11857
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Aizgādības tiesību pārtraukšana

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. aprīlī, 2017
Guna

Labdien! Mana bērna tēvs jau gadu sēž cietumā. Gribu zināt, vai viņam ir tiesības uz mūsu kopējo bērnu, ja uzturlīdzekļi tiek maksāti no garantiju fonda un viņam nav atņemtas bērna aprūpes tiesības? Vai cietumniekam ir kādas tiesības uz bērnu un es nepārkāpju nekādu likumu, nevedot bērnu pie viņa, lai gan viņš to vēlas? Un vai šajā gadījumā tiek pārkāptas bērna saskarsmes tiesības ar vecākiem? Un kas šīs tiesības pārkāpj? Man nav finansiālu līdzekļu bērnu pat aizvest pie tēva.

A
atbild:
26. aprīlī, 2017
Juris Bārtulis
jurists

Jums ir pamats vērsties bāriņtiesā, lūdzot pārtraukt tēvam bērna aizgādības tiesības, pamatojoties uz Civillikuma 203. panta pirmās daļas 1. punktu ("Aizgādības tiesības vecākam tiek pārtrauktas, ja bāriņtiesa atzīst, ka ir faktiski šķēršļi, kas liedz vecākam iespēju aprūpēt bērnu") un Bāriņtiesu likuma 22.panta pirmās daļas 1.punktu, kurā ietverts analoģisks regulējums.

Aizgādības tiesību pārtraukšana gan nenozīmē, ka tēvam automātiski tiek ierobežotas vai liegtas saskarsmes tiesības, un viņam ir tiesības vērsties tiesā, lūdzot noteikt saskarsmes tiesību izmantošanas kārtību. Taču ir apšaubāmi, ka tiesa ar spriedumu uzliktu Jums par pienākumu vest bērnu tikties ar tēvu ieslodzījuma vietā.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas