E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11839
Lasīšanai: 2 minūtes

Sapulce jārīko vēlreiz

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. aprīlī, 2017
Maruta

Labdien! DzĪB bija biedru dzīvokļu īpašnieku kopsapulce, un šogad bija valdes un revīzijas komisijas pārvēlēšana. Kopsapulces sasaukšanai netika ievēroti termiņi (datumi). Uzņēmumu reģistrs, protams, nereģistrēja izmaiņas un atdeva atpakaļ dokumentus nepilnību novēršanai. Vai pareizi saprotam, ka darbojas iepriekšējais valdes priekšsēdētājs un valdes sastāvs un līdz ar to valdei jāsasauc atkārtota biedru dzīvokļu īpašnieku kopsapulce ar ievērotiem datumiem atbilstoši biedrības statūtiem un Biedrību un nodibinājumu likumam?

A
atbild:
11. maijā, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam
Vitolds Peipiņš
Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs

Normatīvajos aktos ir noteikta kārtība, kā dzīvokļu īpašnieku biedrībā vai kooperatīvajā sabiedrībā tiek izziņotas pilnsapulces, pieņemti lēmumi un noformēti protokoli. Kā tas notiek dzīvokļu īpašnieku kopības ietvaros, ir noteikts Dzīvokļa īpašuma likuma 20. pantā, – tad viss ir vienkāršāk un brīvāk.

Biedrībās un kooperatīvajās sabiedrībās prasības ir stingrākas, un Uzņēmumu reģistrā (UR) visu iesniegto informāciju pārbauda – vai tā atbilst likumā un biedrības statūtos noteiktajām prasībām (Biedrību un nodibinājumu likuma 25. pants). Ja, piemēram, protokolā neparādās informācija, kas sasaucis sapulci, cik dienas iepriekš tā izziņota vai tā izziņota pārāk vēlu, UR dokumentus nepieņem un atvēl laiku kļūdu novēršanai. Ja biedrības statūtos, piemēram, ir nosacījums, ka sapulce jāizziņo 15 dienas iepriekš, bet tas izdarīts tikai 10 dienas iepriekš, tad šādā situācijā sapulce patiešām ir jāizziņo un jāsasauc atkārtoti. Citādi šis pārkāpums nav labojams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas