E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11807
Lasīšanai: 3 minūtes

Par dzīvokļa pabalstu jāuzzina Sociālajā dienestā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2017
Ina

Labdien! Vēlējos konsultāciju šādā jautājumā. Mans tēvs saņem vecuma pensiju, kuras neto apmērs ir 278 euro. Viņam savas dzīvesvietas nav, bet viņš Rīgā īrē dzīvokli, kuru savu iespēju robežās palīdzam apmaksāt. Sakiet, lūdzu, vai viņš var iegūt maznodrošinātā statusu un lūgt sociālo palīdzību dzīvokļa pabalstam, ja dzīvoklis tiek īrēts? Ja var, kur viņam būtu vispirms jāgriežas? Paldies!

A
atbild:
25. aprīlī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesības uz sociālo palīdzību cilvēka pamatvajadzību nodrošināšanai ir noteiktas likumos un Ministru kabineta noteikumos, savukārt pašvaldība saistošajos noteikumos var paredzēt plašāku atbalstāmo loku. 

Rīgā tiesības uz sociālo palīdzību un kritēriji tās saņemšanai maznodrošinātajiem noteikti domes saistošajos noteikumos Nr. 202 “Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā”.

Noteikumos paredzēts arī dzīvokļa pabalsts, kuru ir tiesības saņemt personām, kuras ir deklarējušas pamata dzīvesvietu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, dzīvo atbilstoši iesniegumā norādītajai adresei un kuru vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 284,57 euro katram ģimenes loceklim vai atsevišķi dzīvojošai personai darbspējīgā vecumā mēnesī, bet atsevišķi dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam nepārsniedz 355,72 euro mēnesī, ja ir ievēroti pārējie šo saistošo noteikumu nosacījumi. 

Lai saņemto sociālo palīdzību, jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, kur arī uzzināsiet, kādas ir iespējas saņemt dzīvokļa pabalstu. Socialajā dienestā būs jāiesniedz iesniegums, kā arī  jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija ienākumu un materiālā stāvokļa novērtēšanai.

Ar Sociālo dienestu var sazināties pa e-pastu: soc@riga.lv. Tālrunis: 67105048.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas