E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11789
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vienošanās par labprātīgu parāda atmaksu slēdzama pie tiesu izpildītāja

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. aprīlī, 2017
Jolanta

Labdien! Man vēlas norakstīt vai dāvināt dzīvokli, bet man ir nenokārtotas parādsaistības. Ja es vienojos ar tiesu izpildītājiem pati maksāt noteiktu summu mēnesī (arī konts jau ir bloķēts), vai tiesu izpildītāji vienalga var atņemt vienīgo dzīvokli?

A
atbild:
19. aprīlī, 2017

Šis jautājums Jums klātienē jāpārrunā ar tiesu izpildītāju. Kolīdz nekustamais īpašums tiks reģistrēts uz Jūsu vārda, tiesu izpildītājam to pavēstīs monitoringa sistēma un uz Jūsu nekustamo īpašumu tiks reģistrēta piedziņas atzīme saskaņā ar Civilprocesa likuma 600. panta nosacījumiem. Tas nozīmē, ka tad Jūs nekustamo īpašumu nevarēsiet atsavināt jeb pārdot par labu trešajām personām.

Vienošanās par labprātīgu parāda atmaksu ar tiesu izpildītāju, visticamāk, būs iespējama, tomēr vienlaikus jāņem vērā, ka tiesu izpildītājs, to noslēdzot, noteikti vērtēs apstākļus. Pirmkārt, kāda ir parāda summa. Otrkārt, kāds ir Jūsu piedāvājums ikmēneša maksājumam.

Rezultātā tiesu izpildītājs izvērtēs, kādā laikā ir iespējams atgūt parādu, vai nu pārdodot nekustamo īpašumu izsolē, vai ļaujot Jums maksāt katru mēnesi pa daļām labprātīgi. Iespējams, slēdzot vienošanos par parāda labprātīgu atmaksu, tiesu izpildītājam tā būs jāsaskaņo ar piedzinēju (kreditoru). Tā kā tiesu izpildītāja uzdevums ir atgūt parādu pēc iespējas īsākā laikā, savā rīcībā viņš bieži konsultējas ar piedzinēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas