E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11783
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja uzturlīdzekļu apmērs ir mazāks par minimālo

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. aprīlī, 2017
Ludmila

Labvakar! Vēlos uzzināt, vai ir iespēja bez tiesas palielināt bērnu alimentus līdz valsts minimumam. Tagad tiek saņemti 57 eiro pēc tiesas 2005. gada lēmuma.

A
atbild:
25. aprīlī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Ja Jūsu rīcībā jau ir agrāk spēkā stājies tiesas spriedums par uzturlīdzekļu piedziņu, tas joprojām ir spēkā. Līdz ar to, lai palielinātu uzturlīdzekļu apmēru, šajā gadījumā ir jāsniedz tiesā jauna prasība par uzturlīdzekļu apmēra palielināšanu. Lai gan šogad ir ieviesta jauna uzturlīdzekļu saņemšanas kārtība administratīvā procesa ietvaros, uzreiz vēršoties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar iesniegumu, tas ir iespējams tikai gadījumā, ja vecāka rīcībā nav iepriekš pieņemta tiesas sprieduma par uzturlīdzekļu piedziņu.

Ja šobrīd saņemat uzturlīdzekļus no fonda, vēršam uzmanību, ka gadījumā, ja spēkā stāsies jauns tiesas nolēmums par uzturlīdzekļu piedziņu lielākā apmērā, Jūsu pienākums saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 17. panta pirmās daļas 8. punktu  ir par to informēt fonda administrāciju, iesniedzot attiecīgu iesniegumu. Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija izbeigs uzturlīdzekļu izmaksu, pamatojoties uz šobrīd spēkā esošo tiesas nolēmumu, un Jums būs jāvēršas pie zvērināta tiesu izpildītāja ar jauno izpildu rakstu, kā arī fonda administrācijai jāiesniedz jauns uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums.

Ja uzturlīdzekļu izmaksas iesniegums fonda administrācijā tiks saņemts triju mēnešu laikā no dienas, kad stājies spēkā lēmums par uzturlīdzekļu izmaksas izbeigšanu, izmaksājamo uzturlīdzekļu apmērs tiks aprēķināts (jaunajā apmērā), skaitot no dienas, kad uzturlīdzekļu izmaksa no Uzturlīdzekļu garantiju fonda tika izbeigta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas