E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11747
Lasīšanai: 2 minūtes

Parādniekam tiesības uz minimālajiem iztikas līdzekļiem līdz 380 eiro apmērā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2017
Jānis

Vai tiesu izpildītājam ir tiesības no konta atvilkt visu naudas summu, pat ja tā ir 150 eiro? Kā tādā gadījumā lai cilvēks iztiek? Reāli 3 mēnešu laikā bez iztikas pienāk nāve.

A
atbild:
11. aprīlī, 2017

No jautājuma noprotams, ka tiesu izpildītājs Jums ir bloķējis kontu. Tas notiek saskaņā ar Civilprocesa likuma 599. panta trešo daļu. Ja parādniekam ir noguldījums kredītiestādē, tiesu izpildītājs kredītiestādei dod rīkojumu noguldītos līdzekļus tiesu izpildītāja norādītajā piedzenamās summas un sprieduma izpildes izdevumu apmērā pārskaitīt tiesu izpildītāja depozīta kontā, ievērojot šā likuma 1. pielikuma 3. punktā noteikto ierobežojumu attiecībā uz parādnieku. Tiesu izpildītāja rīkojums izpildāms nekavējoties.

Tiesu izpildītājs vispār bez iztikas līdzekļiem Jūs neatstāj. Bloķējot kontu, Jums tajā tiek saglabāti 380 eiro mēneša ietvaros, kas ir valstī noteiktā minimālā darba samaksa. Šo summu Jūs varat izņemt skaidrā naudā jebkurā bankas filiālē, kur Jums ir atvērts konts, uzrādot pasi vai personas apliecību.

Papildus darām zināmu, ka, apķīlājot Jūsu kontu, tiesu izpildītājam nav informācijas par to, kas par naudas līdzekļiem kontā atrodas, tādēļ ļoti svarīga ir komunikācija ar tiesu izpildītāju. Ja Jūs uz kontu saņemat, piemēram, darba samaksu, Jums jāvēršas pie tiesu izpildītāja ar iesniegumu ar lūgumu kontu atbloķēt, norādot, ka konts Jums nepieciešams tikai darba samaksas saņemšanai. Klāt varat pievienot bankas konta izdruku par pēdējiem trim mēnešiem, kas to apliecina. Tiesu izpildītājs parasti šādos gadījumos nāk cilvēkiem pretī un kontu atbloķē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas