E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11728
Lasīšanai: 2 minūtes

Piedzinējam sniedz informāciju par piedzītajiem naudas līdzekļiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. aprīlī, 2017
ZaneZ

Labdien! Vēlos jautāt – ir izveidojies uzturlīdzekļu parāds, aizgāju pie zvērināta tiesu izpildītāja (ZTI) iesniegt izpildu rakstu, lai no otras puses piedzen uzturlīdzekļus, kas nav maksāti. ZTI pieņēma manu iesniegumu, un pagaidām viss. Gribētu zināt, kādas darbības tālāk sekos? Kad ir iespējams uzzināt, vai ir iespējams piedzīt iekavētos uzturlīdzekļus? Vai ZTI atsūtīs man informāciju vēstulē par šo lietu? Paldies! Ceru, ka kāds varēs mani informēt par tālāk notiekošo šajā situācijā, kaut vai no pieredzes.

A
atbild:
11. aprīlī, 2017
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Elīna Avota, direktores pienākumu izpildītāja

Kad iesniegti nepieciešamie dokumenti, zvērināts tiesu izpildītājs sāk parādnieka mantiskā stāvokļa pārbaudi. Ja parādniekam ir ienākumi vai manta, uz kuru iespējams vērst piedziņu, tiesu izpildītājam ir iespējams no parādnieka piedzīt parādu.

Tas, vai no parādnieka ir iespējams piedzīt parādu, Jums ir jājautā konkrētajam tiesu izpildītājam. Pēc parādnieka vai piedzinēja lūguma tiesu izpildītājam ir jāsniedz informācija par izpildu lietā piedzītajiem naudas līdzekļiem un parādnieka mantisko stāvokli. Tas nozīmē, ka Jums kā piedzinējai pašai ir jāinteresējas pie tiesu izpildītāja par izpildu lietā piedzītajiem naudas līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas