E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11715
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Uzturlīdzekļi un bērna uzvārda maiņa

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2017
Velga

Labdien! Man ir vajadzīga Jūsu konsultācija šādā jautājumā: Kā ir, ja es bērniem mainu uzvārdu saistībā ar laulību uzvārdu, vai man nepazūd alimenti, kurus maksā valsts? Paldies!

A
atbild:
05. aprīlī, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļi no Uzturlīdzekļu garantiju fonda tiek izmaksāti vecāka vietā, proti, personas, kura kā vecāks ierakstīta bērna dzimšanas reģistrā. Ja bērnam tiek mainīts uzvārds, tas neietekmē vecāka pienākumu uzturēt bērnu.  

Fonda administrācija uztur fonda iesniedzēju, parādnieku un bērnu reģistru, kas ir tiešsaistes režīmā ar Iedzīvotāju reģistru, nodrošinot nepieciešamo ziņu saņemšanu, tostarp par bērna vārdu un uzvārdu.

Tas nozīmē, ka gadījumā, ja Jūs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā būsiet mainījusi bērna uzvārdu un par to tiks izdarītas izmaiņas Iedzīvotāju reģistrā, fonda administrācija šo informāciju saņems no Iedzīvotāju reģistra un uzturlīdzekļu izmaksa Jums tiks turpināta tāpat kā līdz šim.

Apstākļi, kādos uzturlīdzekļu izmaksa no fonda tiek izbeigta, ir uzskaitīti Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 14. pantā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas